Bine ati venit, vizitator! [ Inregistrare | Autentificarerss  |  tw

Hidroforul de gradina

| Sfaturi utile | mai 7, 2012

In anotimpul cald tururor ne place sa avem o gradina cat mai frumoasa. Ne sacrificam cateva ore din zi in ceea ce priveste ingrijirea si intretinerea acesteia. Vream ca efortul depus sa fie vizibil. Pentru a ingriji o gradina si pentru a avea ceea ce ne dorim este nevoie de o sursa permanenta de alimentare cu apa. Vrem sa udam la anumite intervale de timp si sa avem la dispozitie apa necesara. Un hidrofor este optim in aceste conditii. Un hidrofor folosit pentru gradinarit este o piesa componenta a instalatiei de irigatii, pionul principal al acestui sistem.

Conectat la o sursa, dirijeaza apa catre destinatia dorita. Un hidrofor cu aplicabilitate in acest domeniu are ca si componenta: pompa, motor, presostat, manometru, rezervor. Pompa trage apa si o impinge prin conductele de distributie catre plante. Motorul alimenteaza pompa cu curent electric, punand in functiune sistemul rotativ al acesteia, presostatul regleaza presiunea, manometrul indica valoarea acesteia, iar in rezervor se acumuleaza cantitatea de apa care urmeaza sa fie pompata. Hidroforul functioneaza in sistem automat. Daca este oprit robinetul de la capatul furtunului, pompa inceteaza sa mai functioneze. Practic nu trebuie sa ne mai deplasam pana lasursa de curent pentru a opri alimentarea. Acest dispozitiv este eficient in ceea ce priveste conditiile de exploatare. Ne faciliteaza munca si procesul de udare, iar rezultatele sunt pe masura dorintelor noastre. Acest model are in dotare o piesa componenta care regleaza intervalele de udare si timpul intre acestea.

Parametrii sunt stabiliti din fabrica, insa sunt reglabili. Practic ne fixam cantitatea de apa care dorin sa fie pulverizata asupra plantelor si intervalul la care procesul sa se repete iar restul este munca acestui dispozitiv. Apa are presiune; este irigata intreaga gradina cu cantitatea necesara de apa la momentele potrivite. Putem sta fara grija. Apa pompata este curata. Pentru un hidrofor de gradina se recomanda ca tevile sa fie spiralate. Instalatia prin care se realizeaza aspiratia este bine sa aiba un traseu ascendent si cat mai scurt pentru ca apa sa ajunga cat mai repede in pompa. Hidroforul este comod in ceea ce priveste procesul de exploatare. Pompa este elementul cheie in procesul sustragere si impingere a apei spre plante. Aceasta are in dotare un sistem rotativ. Inainte de punerea in functiune este bine sa fie verificata pentru a vedea daca acest sistem se roteste. Pompa este prevazuta si cu un ventilator. Aceasta trebuie sa se roteasca in sensul acelor de ceasornic daca privim din directia amplasamentului ventilatorului. Procesul de pompare este rapid si eficient. Acest dispozitiv este vazut ca un sistem care preia apa dintr-o sursa si o distribuie acolo unde este nevoie. Pompa hidroforului este bine sa fie ferita de inghet. Pe timpul iernii acest tip de hidrofor este scos din functiune. Trebuie sa se acorde foarte mare atentie modului in care este repus in functiune dupa o perioada indelungata de repaos. Practic pompa este golita in momentul in care hidroforul este oprit. Inainte de a porni este bine sa se controleze axul rotativ al acesteia pentru a vedea daca mai este functionabil. Alimentat la curent, pompa dispozitivului porneste, carcasa se umple cu apa, iar sensul de circulatie este unidirectional. Probleme in cazul acestui tip de hidrofor mai pot aparea si la presostat in ceea ce priveste presiunea. Acesta este setat la anumite valori care sunt ajustabile insa. Noi setam valorile dorite pentru ca apa sa fie pompata la momentul si la intervalele potrivite. In perioada de functionare este bine sa existe un echilibru al sistemului rotativ, practic pompa sa se opreasca si sa porneasca la intervale regulate o perioada indelungata. Asigurand plantelor toate cele necesare, vom fi multumiti si de rezultate. Aceasta instalatie este un produs ingenios in ceea ce priveste gradinaritul.

5avg.rating 31 votes.
Be Sociable, Share!

Fara etichete

1,650 numar total de afisari, 1 astazi

  

Lasa un raspuns

  • Inca nu exista anunturi populare