Bine ati venit, vizitator! [ Inregistrare | Autentificarerss  |  tw

Instalatiile de ventilatie

| Sfaturi utile | mai 7, 2012

In procesul de instalare si de montare a unei pompe este nevoie de anumite utilaje si dispozitive ajutatoare. La o pompa submersibila procesul de instalare-montaj este relativ simplu; depinde si de adancimea si forma putului sau fantanii. Mecanismele de ridicat au actionare intermitenta si permit suplimentar transportul sarcinilor de la un loc la altul (cand fac parte dintr-o macara se vor denumi mecanisme de actionare). Dispozitivele auxiliare sunt cele care se folosesc pentru legarea, aplicarea si mentinerea sarcinilor.

Sarcina de ridicare a echipamentelor de ridicat se va fixa in functie de greautatea maxima ce urmeaza a fi manevrata. La greutati unitare G0 C in zone partial incalzite ale statiei, pentru realizarea unor reparatii corespunzatoare. La dimensionarea instalatiilor de incalzire se vor respecta toate instructiunile si prevederile privind necesarul de caldura, temperaturile interioare de calcul, calculul aportului de caldura prin insolatie, parametri climatici exteriori  si numarul mediu anual de grade-zile.

La statiile de pompare cu functie de alimentare  se va asigura, la nivel local t =10-15C, in vederea crearii unor zone de lucru pentru reparatia utilajului hidromecanic de baza sau instalatiile auxiliare. Obisnuit se prevad aeroterme fixe sau mobile pentru statiile de clasa I si II. Pentru statiile de clasa III si IV, aerotermele necesare climatizarii sunt in dotarea intreprinderii de exploatare si aduse in statie numai la nevoie. Prezenta instalatiilor de ventilatie este o alta categorie auxiliara care asigura buna functionare a unei statii de pompare. Si o pompa submersibila este prevazuta cu instalatii de ventilatie; acestea practic asigura racirea motorului. In majoritatea cazurilor, ventilatia se realizeaza natural, statiile de pompare fiind dotate cu ochiuri mobile la ferestre, deflectoare pe acoperis, jaluzele manevrabile, cosuri cu tiraj natural sau chiar cu colectarea aerului cald si conducerea sa in exterior. Cand solutiile enumerate nu asigura schimb de caldura cu exteriorul in anotimpul cel mai calduros in limitele unei diferente de minimum 5C (supratemperatura exterioara), se prevad instalatii de ventilare mecanica. Pentru acestea se folosesc turbosuflante ca: ventilatoare sau exhaustoare cu parametrii conform cu datele din cataloagele furnizorului. Alegerea tipului de ventilatie este in functie de: puterea instalata in statia de pompare si tipul acesteia, continutul de praf al aerului si temperatura acestuia; regimul de functionare  al agregatelor, calculand caldura in exces provenita din: caldura degajata de electromotoare, caldura degajata de circuitele electrice, caldura degajata de transformatoare, cantitatea de caldura datorita insolatiei, caldura cedata mediului inconjurator. Orice pompa submersibila dispune de un ventilator. Dupa o activitate intensa, acesta ii asigura aerisirea. O pompa submersibila functioneaza intr-un ritm alert in special in perioadele de vegetatie ale plantelor cand se necesita cantitati mari de apa.  Motorul electric determina pompa sa se invarta tot mai mult, sistemul  inregistreaza un numar mare de rotatii. Cu cat adancimea putului este mai mare, cu atat apa este trasa mai greu spre suprafata. O pompa submersibila trebuie sa aiba o structura constructiva adaptabila.  In general orice pompa submersibila se poate regla in functie de situatie, adica sa pompeze cantitati mai mari sau mai mici de apa. Probleme apar in cazul solicitarii excesive.

5avg.rating 49 votes.
Be Sociable, Share!

Fara etichete

1,449 numar total de afisari, 1 astazi

  

Lasa un raspuns

  • Inca nu exista anunturi populare