Bine ati venit, vizitator! [ Inregistrare | Autentificarerss  |  tw

Punctele forte ale unei pompe submersibile

| Sfaturi utile | septembrie 26, 2012

O  pompa submersibila constituie o retea individuala de alimentare cu apa a unei locuinte din urmatoarele considerente: debitul cu care alimenteaza o pompa submersibila locuinta este mare, pompa submersibila detine posibilitatea setarii parametrilor de functionare cu ajutorul unui sistem, o pompa submersibila foloseste o sursa naturala de apa care nu este costisitoare, prin urmare detine o functie productiva, respectiv o pompa submersibila are un mecanism simplu de functionare. In cazul persoanelor care locuiesc la casa si au in apropiere o sursa naturala de apa (put sau fantana), acestea au posibilitatea sa fructifice ceea ce natura le pune la dispozitie, folosind o pompa submersibila. Rolul pe care indeplineste aceasta este unul simplu – sustrage apa din adancuri si o pompeaza spre consum.

Majoritatea modelelor de pompe submersibile sunt prevazute cu filtre, care indeplinesc rolul de retinere a impuritatilor, particulelor straine sau corpurilor. O astfel de masura de protectie este necesara pentru a evita casarea produsului ianinte de termen. Lipsa unui filtru sau a unei site care sa retina impuritatile duce la blocarea pompei. Sunt oameni care sunt racordati la reteaua stradala de apa. Reteaua de distributie este formata din ansamblul lucrarilor de conducte, armaturi (vane, debitmetre, bransamente, hidranti de incendiu, statii de pompare) prin care apa este transportata de la rezervor la consumator in conditii de siguranta si fara risc asupra calitatii. Reteaua trebuie sa asigure debitul consumatorului la presiunea normala de functionare. Presiunea de functionare a retelei are urmatoarele limite: presiunea la bransament pntru functionare normala – la aceasta valoarea a presiunii toti consumatorii luati in calcul au in mod normal apa la robinet; debitul de dimensionare la care se asigura aceasta presiune este debitul orar maxim; la sistemele vechi problemele sunt date de pierderile de apa din retea (apreciate la 30-60%) si de depunerile depozitelor din interiorul conductelor.

Presiunea de functionare in caz de incendiu – in momentul declansarii inceendiului se recurge la folosirea hifrantilor interiori (instalatii publice) si apoi a hidrantilor exteriori; pentru folosirea acestor hidranti valoarea presiunii ste de minimum 7 mCA; 60 mCA reprezinta valoarea maxima a presiunii in retea pentru protejarea instalatiilor interioare; robinetii din instalatiile interioare au ca valoare normala a presiunii 6 bari. Un aspect important este legat de siguranta functionarii retelei in vederea asigurarii cu apa a consumatorilor. Reteaua trebuia sa asigure apa permanent. Datorita modului de organizare a localitatii, reteaua de distributie este amplasata pe domeniul public, pentru ca: treabuie sa se poata face interventii la conducte in orice moment fara nici o restrictie; investitia este a autoritatii locale deci ea nu mai poate fi amplasata pe domenii private. Aceasta amplasare face insa ca reteaua sa fie amplasata sub partea carosabila a strazii fapt care conduce la solicitari mecanice asupra conductelor dar si la greutati mari in realizarea reparatiilor. Din conditii de siguranta se obisnuieste sa se clasifice barele retelei in doua categorii: conducte principale/artere – care aduc apa in zone de consum si alimenteaza conducta de serviciu; conducte de serviciu (preiau apa din artere si o conduc la bransamente). Reteaua de distributie urmareste forma retelei stradale. Reteaua are o forma mixta: retea inelara in zona centrala is retea ramificata in zonele marginale. Aceasta clasificare se face din punct de vedere constructiv. Reteaua mixta este specifica localitatilor mari, reteaua ramificata este specifica localitatilor mici iar reteaua inelara este specifica unitatilor industriale. Departajarea clara intre reteaua ramificata si reteaua inelara trebuie facuta prin posibilitatea de functionare in diferite situatii. Fiecare dintre noi detinem libertatea de a procura apa de la sursa dorita. Pentru cei care traiesc in mediul rural exista posibilitatea alimentarii de la put sau de la fantana, o varianta mult mai economica si mai eficienta. Indiferent de sursa de alimentare, apa este o resursa de care avem nevoie in mod constant.

4avg.rating 52 votes.
Be Sociable, Share!

  

2,829 numar total de afisari, 1 astazi

  

Lasa un raspuns

  • Inca nu exista anunturi populare