Bine ati venit, vizitator! [ Inregistrare | Autentificarerss  |  tw

Bransamentul unui instant cu functionare pe gaz

| Sfaturi utile | iunie 23, 2012

Un instant gaz are o  atributie  principala intr-o gospodarie; majoritatea  utilizatorilor apeleaza la acest dispozitiv pentru a avea apa calda. Exista o gama extrem de larga de modele pentru acest produs. In functie de model  variaza  structura constructiva si dotarile instantului.  Bransamentul pentru un instant pe gaz prezinta anumite particularitati.

Documentatia de executie a unui bransament cuprinde aceleasi piese (text si desene) ca si o conducta de distributie, insa dezvoltate corespunzator marimii bransamentului si cu urmatoarele deosebiri: la tema de proiectare se defineste exact consumatorul care urmeaza  sa fie alimentat, capacitatea maxima  de consum, durata consumului zilnic si alte conditii speciale sau caracteristici;  la memoriul justificativ (daca in proiectul general de distributie consumatorul nu este caracterizat in nici un fel), in locul extrasului din proiectul general se specifica:  toate aparatele, agregatele sau punctele de consum si rezervele  pentru dezvoltari viitoare, presiunea conductei de distributie din care se va alimenta consumatorul, modul cum se va face reglarea presiunii si masurarea gazului, locul de racordare cu coloana de distributie interioara; la breviarul de calcul se va arata calculul conductei bransamentului si a statiei de reglare  sau a grupului de regulatoare de casa; pentru o mai usoara  si sugestiva reprezentare a  bransamentului  (in special a terminarii lui la firida de bransament), la bransamentele mici (ca traseu si diametru) vederea din plan poate cuprinde si schita izometrica a bransamentului cu reperarea firidei fata de marginile cladirii.

Intrucat dupa proba de presiune cu aer se deschide imediat legatura cu conducta de distributie, punand bransamentul sub presiune cu gaz, se intocmeste un singur proces verbal de receptie tehnica si punere sub presiune. Instalatiile de utilizare a gazelor sau instalatiile dupa bransament apartin consumatorului (unitate sau persoana fizica), care le exploateaza (adica le supravegheaza, foloseste si intretine) cu asistenta tehnica si controlul intreprinderii distribuitoare; din acest punct de vedere atat consumatorul cat si intreprinderea distribuitoare trebuie sa posede intreaga documentatie care a servit la proiectarea si executarea instalatiei pentru instant gaz.  Proiectul instalatiei dupa bransament se executa de un de un instalator bucuresti autorizat, se verifica si se aproba de intreprinderea distribuitoare si constituie dosarul preliminar al instalatiei. Schita de executie  si toate documentele  tehnice privind executarea alcatuiesc dosarul definitiv. Dosarul preliminar cuprinde aceleasi elemente ca si proiectul de conducta sau de bransament, dezvoltate conform marimii instalatiei, cu cateva deosebiri insa.  In tema de proiectare se vor mentiona  datele de identificare a imobilului, destinatia si modul actual de folosire (de exemplu cladire de locuit folosita  la data proiectarii, birouri administrative). Procesul de montare a unui instant gaz este relativ simplu, insa necesita o multime de aprobari si avize pentru ca intreaga lucrare da respecte prevederile legale. In realizarea lucrarilor de gaze se necesita o foarte mare atentie. Pericolul pandeste la orice pas in acest domeniu, de aceea orice executie trebuie facuta cu atentie sporita.  Tot mai multi oameni opteaza pentru dispozitivul instant gaz deoarece dispun de apa calda in regim instantaneu. Acesta este un produs care nu cosuma mult. Marea  majoritate a dispozitivelor functioneaza in regim economic, sunt prevazute cu un instrument care regleaza presiunea gazului in conditiile in care aceasta este mare si opreste consumul daca realizeaza ca apa s-a incalzit suficient.  In conditiile in care gazul se opreste, un instant gaz este prevazut cu un sistem cu senzori care practic constata acest lucru si opreste automat alimentarea dispozitivului cu gaz.  Este indicat a fi folosit un instant gaz care functioneaza in sistem economic atat pentru consumator cat si pentru natura; utilizatorul va plati o factura mai mica, iar gazul natural conteaza sa fie pretuit si valorificat la maximum, avand in vedere ca este o resursa naturala epuizabila, de care la ora actuala sunt dependenti.

4.1avg.rating 38 votes.
Be Sociable, Share!

Fara etichete

6,525 numar total de afisari, 1 astazi

  

Un raspuns la “Bransamentul unui instant cu functionare pe gaz”

  1. Mateas Mat pe mai 23, 2015 @ 4:30 am

    Buna ziua as dori sa știu dacă trebuie proiect pentru montarea unui instant gaz la casa? Și aproximativ cat costa? Mulțumesc mut, cu stimă.

Lasa un raspuns

  • Inca nu exista anunturi populare