Bine ati venit, vizitator! [ Inregistrare | Autentificarerss  |  tw

Hidroforul, un dispozitiv util in gospodarie

| Sfaturi utile | mai 7, 2012

Cu totii visam sa avem o gradina frumoasa. Cand vine primavara ne punem flori, zarzavaturi, legume si tot felul de verdeturi in gradina. Multora ne place sa mancam cat mai sanatos, de aceea vrem sa fim siguri de naturaletea fructelor sau a legumelor consumate. Majoritatea celor care traiesc la casa au un pic de loc in jurul acesteia.

Spatiul din jurul casei ne dorim sa-l ingrijim; acest lucru inseamna : gradinita de flori sau de zarzavaturi. Nimic nu este greu de realizat. Pentru a avea un sistem de alimentare cu apa, in astfel de cazuri, oamenii apeleaza la ceea ce se numeste “hidrofor”. Acesta are, in principal, doua mari destinatii si anume: irigatii si consum intern. Exista cazul in care suprafata din jurul casei este mai mare, astfel cultura este mai greu de udat daca nu ai un dispozitiv cu care sa irigi. Un hidrofor este solutia optima pentru astfel de situatii. Se monteaza simplu, se intretine usor si functioneaza in sistem automat.

Apa este sursa vietii atat pentru om cat si pentru plante, motiv pentru care este asa de esentiala in procesul de crestere si de rodire al plantelor. Exista numeroase modele de hidrofoare; modelul pentru destinatiile mentionate mai sus este mic ca si dimensiune, structura sa constructiva este de marime rezonabila. Are ca si principale piese componente un motor si o pompa. Motorul trebuie racordat la reteaua electrica. Pompa porneste si se opreste automat; noi nu trebuie decat sa ne alegem intervalul la care aceasta sa pompeze apa. Un hidrofor este un dispozitiv economic. Apa este filtrata si impinsa spre suprafata la intervalele de timp la care plantele au nevoie de aceasta. Noi trebuie sa stim toate aceste lucruri, sa fim informati asupra faptului cand planta pe care practic am cultivat –o are nevoie de apa si in ce cantitati. Fiecare etapa din viata unei plante este importanta. Sunt perioade cand este nevoie de mai multa apa, de obicei in faza de crestere si cea de rodire. Exista zone unde sursa de apa subterana se afla la o adancime considerabila. Un hidrofor care se alimenteaza in sistem subteran este prevazut cu un instrument de protectie contra impuritatilor de mari dimensiuni. Sunt zone unde precipitatiile sunt scazute, umiditatea solului se reduce si astfel apa se gaseste la adancime si in cantitati tot mai mici. Pamantul fiind uscat, in momentul in care se extrage apa exista un risc foarte mare ca aceasta sa prezinte corpuri straine sau o concentratie ridicata de nisip. Daca solul este sarac in apa, hidroforul este suprasolicitat in ideea ca motorul se chinuie sa impinga spre suprafata cantitatea de lichid. Instrumentul de protectie are forma unei site, cu ochiuri foarte mici. Mai intai apa este trasa din pamant de la adancimea la care se afla ( in situatia unui put sau fantana); motorul pune in functiune pompa care filtreaza apa sustrasa. Aceasta apa trece prin sita, unde se incearca sa se retina corpurile straine si impuritatile prezente in lichidul care urmeaza sa fie dat spre consum. Un hidrofor este eficient; cu ajutorul lui plantele sunt udate, rodesc iar ceea ce se obtine multumeste pe toata lumea. Destinatia consum intern este o alta optiune a utilizatorilor acestui dispozitiv. Pentru orice activitate desfasuram constatam ca ne lovim de nevoia acestui lichid vital pentru om. Pentru activitatile casnice apa trebuie sa fie filtrata, curatata de impuritati. Indiferent ca gatim sau spalam un vas avem nevoie de apa potabila. Un hidrofor indeplineste si aceasta functie de filtrare si curatare, limpezire a apei. Sistemul economic al acestui dispozitiv vizeaza atat utilitate, eficienta cat si cheltuieli mai mici la utilitati; practic se stropeste acolo unde este nevoie la momentul indicat. Un astfel de produs este recomandat de majoritatea consumatorilor.

4avg.rating 43 votes.
Be Sociable, Share!

Fara etichete

2,607 numar total de afisari, 1 astazi

  

Un raspuns la “Hidroforul, un dispozitiv util in gospodarie”

  1. Cum se curata sau se schimba filtrul hidroforului ? Va ultumesc!

Lasa un raspuns

  • Inca nu exista anunturi populare