Bine ati venit, vizitator! [ Inregistrare | Autentificarerss  |  tw

Situatii de risc pentru electropompa submersibila

| Sfaturi utile | septembrie 29, 2013

Produsul electropompa submersibila se gaseste adesea in gospodariile oamenilor. Cele mai frecvente domenii de aplicabilitate ale acestui aparat sunt: sectorul casnic si cel agricol. Activitatile casnice ne ocupa cea mai mare parte din zi, avem nevoie de apa la orice pas, motiv pentru care prezenta unui astfel de dispozitiv intr-o gospodarie este esentiala. O pompa dispune in principal de urmatoarele doua piese de baza si anume: pompa propriu-zisa si motorul electric. In functie de model, motorul suporta un anumit numar de turatii.

Pentru electropompa submersibila un real pericol este reprezentat de sursa de alimenatare cu apa; in conditiile unei fantani sau a unui put nivelul apei trebuie monitorizat in permanenta pentru ca pentru ca infunctie de factorul clima acesta scade sau creste. Este indicat pentru dispozitivele care se alimenteaza de la o fantana sau un put sa se evite functionarea “in gol” pentru ca motorul se blocheaza iar pompa risca sa se defecteze. Sursele de apa subterane trebuie monitorizate in permanenta pentru a preintampina anumite evenimente nedorite.

Dispozitivul care preia apa de la sursa si o trimite catre utilizator trebuie sa dispuna in permanenta de o cantitate suficienta de apa pentru a-si putea desfasura activitatea in conditii optime. Conditiile climatice influenteaza nivelul apei. Se intampla ca nivelul apei sa scada sau sa creasca; dispozitivul care sustrage apa de la adancime trebuie sa fie prevazut cu un sistem de senzori care sa depisteze problema la timp pentru a evita casarea produsului inainte de termenul prevazut.

Aceste pompe submersibile au ca surse de alimentare puturi sau fantani, cu alte cuvinte surse de alimentare de adancime, daca vreti sa vedeti cum arata o electropompa submersibila click aici. Parametrul care trebuie avut in vedere este reprezentat de nivelul apei; in conditiile in care acesta scade prea tare, indicat ar fi sa scoatem pompa din functiune. Daca dispozitivul functioneaza in lipsa apei, motorul nu mai merge iar pompa se blocheaza, practic incearca sa sustraga apa in gol. Mergand in aceste conditii risca sa se defecteze intreaga structura constructiva. Apa este resursa de care avem nevoie zi de zi. Pentru consumul intern se recomanda o apa de calitate; pentru a fi siguri de acest aspect indicat ar fi sa verificam periodic concentratia in impuritati si corpuri straine. In cazul unei surse de adancime, indicat ar fi ca dispozitiv de alimentare cu apa o pompa care sa fie prevazuta cu o sita, rspectiv un filtru care sa aiba capacitatea sa retina respectiv sa sfarame particulele de mri dimensiuni. In conditii de seceta, se estimeaza un continut mai ridicat de nisip in apa.

Daca nu avem constiinta de aceste detalii, pompa se poate infunda daca nu este dotata corespunzator. In conditiile alimentarii de la un put sau de la o fantana riscurile sunt multiple; pot aparea numeroase probleme motiv pentru care trebuie sa cunoastem foarte bine partea tehnica a dispozitivului de care dispunem, respectiv concentratia sursei de alimentare. Orice pompa are si parte electrica; fluctuatiile de curent sunt imprevizibile de aceea este important sa asiguram si din acest punct de vedere protectie aparatului.Produsele pompe submersibile au la baza un mecanism simplu de functionare, insa pentru o functionare de durata este important sa avem in vedere instructiunile de utilizare.

Mai multa documentatie despre aceste electropompe gasiti mai jos:

1.Pumping Station
2.AquaCharge Rechargeable Submersible Pump Review
3.Submersible Well Pumps
4. Choate Well Service Inc
5.Bushfires Bring Spike In Demand For Water Pumps And Hoses

5avg.rating 51 votes.
Be Sociable, Share!

Lasa un raspuns

  • Inca nu exista anunturi populare